Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meksika'nın Bağımsızlığının 214. Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı

Meksika'nın bağımsızlık yıl dönümü İstanbul'da düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Başkonsolos Arvide'nin duygusal konuşması dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 23:27

Meksika'nın Bağımsızlığının 214. Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı

Meksika'nın Bağımsızlığı İstanbul'da Coşkuyla Anıldı

Meksika'nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü, İstanbul'da düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyon, başkonsolos Isabel Arvide'nin ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirildi.

Başkonsolos Arvide'nin Duygusal Konuşması

Etkinliğe, birçok yabancı misyon temsilcisi, öğrenciler ve davetliler katıldı. Isabel Arvide, konuşmasında İstanbul’a duyduğu sevgiyi vurgulayarak, "Ben şanslı bir kadınım. 4 yıl 4 ay boyunca İstanbul’da yaşamanın eşsiz fırsatı için hayata ve bunu sağlayan kişilere minnettarım," ifadelerini kullandı.

İstanbul'un Yerine Kalbimde

Başkonsolos, İstanbul'un kendisine sunduğu tecrübeleri ve bu şehrin ruhunu nasıl doldurduğunu anlatarak, "Bu şehirde yaşadığım her an, kalbimde özel bir yere sahip olacak," dedi. Arvide, Meksika'nın bağımsızlık günü vesilesiyle yaptığı konuşmanın bir veda niteliği taşıdığını da belirtti.

Atatürk'e Atıfta Bulundu

Konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bir atıfla sonlandıran Arvide, Türk halkına ve İstanbul'daki dostlarına teşekkür ederek, "İstanbul da benimle geliyor, hepiniz geliyorsunuz... Bu şehir, benim hayatımda her zaman özel bir yere sahip olacak," şeklinde konuştu.

Renkli Bir Kapanış

Etkinlik, Meksika müziği performansı ile sona ererek, geceye katılanların keyifli anlar yaşamasını sağladı.

Meksika'nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da bir otelde resepsiyon...

Meksika'nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da bir otelde resepsiyon düzenlendi. Meksika'nın İstanbul Başkonsolosu Isabel Arvide, burada konuşma yaptı.