Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meksikalı Uyuşturucu Karteli Sinaloa'nın Kurucusu 'El Mayo' Mahkeme Önünde

Ismael Zambada Garcia, El Paso'daki mahkemede suçlamaları reddetti ve ceza süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 22:23
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 22:23

Meksikalı Uyuşturucu Karteli Sinaloa'nın Kurucusu 'El Mayo' Mahkeme Önünde

Meksikalı Uyuşturucu Karteli Sinaloa'nın Kurucusu 'El Mayo' Mahkeme Önünde

Ismael Zambada Garcia, ünlü lakabı 'El Mayo' ile tanınan Sinaloa uyuşturucu kartelinin kurucusu, ABD'nin Teksas eyaletinde hakim karşısına çıkarak, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Mahkeme Süreci ve Suçlamalar

Garcia, başka bir ünlü uyuşturucu baronu olan El Chapo lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez ile birlikte Teksas'ta tutuklandıktan sonra El Paso'daki federal mahkemeye getirildi.

Mahkeme kayıtlarına göre, ABD'li hakim Anne Berton tarafından suçlamalar hakkında bilgilendirildi. Garcia'nın avukatı, müvekilinin üzerine atılan tüm iddiaları kesin bir dille reddettiğini belirtti ve onun suçu bulunmadığını vurguladı.

Sonraki Duruşma ve Uzun Süreli Süreç

Garcia'nın bir sonraki duruşmasının 31 Temmuz'da gerçekleştirileceği fakat katılımının zorunlu olmayacağı, 1 Ağustos'ta yapılacak durum toplantısında ise katılması gerektiği ifade edildi.

Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Sinaloa Karteli

ABD, Sinaloa kartelini, ülkede her yıl 100 bin kişinin ölümüne yol açan sentetik uyuşturucu fentanil'in ana tedarikçisi olmakla suçlamaktadır. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, 25 Temmuz'da El Mayo ve El Chapo'nun oğlu Joaquin Guzman Lopez'in tutuklandıklarını açıklamıştı.

Sinaloa kartelinin diğer önemli figürlerinden Ovidio Guzman, bu yılın Şubat ayında Meksika'da düzenlenen bir operasyonda yakalanmış, Eylül ayında ABD'ye iade edilmiştir.

Öte yandan, El Chapo lakaplı Guzman, New York'ta görülen davada geçen yıl müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında iki kez yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmayı başarmış, en son 2016 yılında yakalanarak ABD'ye teslim edilmiştir.