Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Melenchon'dan Olimpiyatlarda Hristiyanlık Eleştirisi

Jean-Luc Melenchon, Paris Olimpiyatları'ndaki 'Son Akşam Yemeği' performansını eleştirdi, Hristiyanlara hakaret olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 15:29
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 15:29

Melenchon'dan Olimpiyatlarda Hristiyanlık Eleştirisi

Fransız Sol Partisinden Tepki: Hristiyanlıkla Alay Edildi

Fransız aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa partisi lideri Jean-Luc Melenchon, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılışında gerçekleşen bir performansa sert eleştirilerde bulundu.

Tepkilerin Nedeni: 'Son Akşam Yemeği' Performansı

Melenchon, açılış töreninde Hz. İsa'nın "Son Akşam Yemeği" adlı eserinin drag queen performansı ile canlandırılmasının alay olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "İsa ve havarilerinin son yemeğiyle alay edilmesinden hoşlanmadım," ifadelerini kullandı. Melenchon, inananları gücendirmeyi gereksiz bulduğunu ekledi.

Olimpiyat Açılış Töreni ve Tepkiler

11 Ağustos'a kadar sürecek olan Olimpiyat oyunlarının açılışında, spor kafileleri Sen Nehri üzerinde teknelerle geçit yaptı. Törende gerçekleştirilen yaklaşık 4 saatlik gösterim birçok kişiyi ekran başına kilitledi. Ancak, Fransa Katolik Kilisesi ve bazı siyasi figürler, performansı "dine hakaret" olarak nitelendirdi.

Marion Marechal, Avrupa Parlamentosu'ndan yaptığı paylaşımda, "Son Akşam Yemeği'nin bu parodisi karşısında hakarete uğradığını hisseden Hristiyanlar, bunun sorumlusunun solcu bir azınlık olduğunu bilin," dedi.

Ayrıca, Laure Lavalette ise Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hitaben, "Bu gerçekten gerekli miydi?" diye sordu.

Uluslararası Tepkiler

ABD'den Robert Barron, Minnesota Piskoposu olarak yaptığı paylaşımda, bu durumu "iğrenç, küstah alaycılık" olarak değerlendirdi ve Hristiyanların seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtti.