Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Menderes'teki Yangınla İlgili İzmir Valisi'nden Önemli Açıklama

İzmir Valisi Elban, Menderes'teki orman yangınına dair tahliye durumu olmadığını ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yayın Tarihi: 17.08.2024 21:19
Güncelleme Tarihi: 17.08.2024 21:19

Menderes'teki Yangınla İlgili İzmir Valisi'nden Önemli Açıklama

Menderes Yangını Üzerine İzmir Valisi'nden Açıklama

İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangını hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yangının nedenleri arasında kopan elektrik tellerinin kıvılcım çıkarması ve bu kıvılcımın şase nedeniyle meydana geldiği belirlendi.

Söndürme Çalışmaları ve Müdahale Süreci

Orman yangınına müdahale eden ekiplerin 8 dakika içinde yangına ulaştığına dikkat çeken Elban, "Aşırı sıcak ve kuraklık dolayısıyla yangın çok hızlı bir şekilde yayıldı. Ekipler, sahile inen yolla Tahtalı Barajı arasındaki bölgede yangını kontrol altına almak için çalışıyorlar. Bugüne kadar büyük ölçüde başarılı oldular," şeklinde konuştu.

Yerleşim Yerleri Tehdit Altında Değil

Elban, Tahtalı Barajı'nın doğu tarafında yangının başladığını ve şu anda bu bölgedeki yerleşim alanlarının tehdit altında olmadığını vurguladı. "Tahliye ettiğimiz ev ya da herhangi bir tesis yok. Yangın, şu anda bizim bulunduğumuz alanın batısında yerleşim yeri bulunmamaktadır," dedi.

Yamanlar Yangını Üzerine Değerlendirme

Yamanlar bölgesinde yerleşim yerleri konusunda bir tehdit bulunmadığını belirten Elban, "Sadece bir kanyon bölgesinde yoğun bir yanma vardı, orada da durum kontrol altında," ifadelerini kullandı. Menderes'teki yangının başlamasının kendilerini yeniden endişelendirdiğini ekledi.

Ulaşım Durumu

Yangın bölgesinde, Tahtalı Barajı'nın batısından ve doğusundan sahile giden iki yol bulunduğuna dikkat çeken Elban, batı yolunun kapalı olduğunu, doğu yolunun ise açık olduğunu duyurdu.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarında çıkan orman...

İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.