Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meriç Nehri'nde 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Büyük İlgi Gördü

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası, Meriç Nehri'nde gerçekleştirildi ve katılımcılardan tam puan aldı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 12:15

Meriç Nehri'nde 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Büyük İlgi Gördü

Meriç Nehri'nde Büyük Heyecan

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası, Meriç Nehri'nde gerçekleştirildi ve katılımcılardan tam puan aldı. Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, etkinliğin sporcular, antrenörler ve izleyicilerden büyük beğeni topladığını dile getirdi.

Heyecan Verici Bir Organizasyon

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı ilk Avrupa Kürek Şampiyonası'nda geniş katılımın olması dikkat çekti. İba, "Hep söylüyorum, bir su damlasıyla başladı bu iş. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadarını hayal etmemiştik. Şampiyona başladı, ilk günde 28 ülkeden 600 sporcunun katıldığı eleme ve sıralama yarışları yapıldı. Yarın da final yarışları yapılacak." ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan Yüksek Puan

Yurt dışından gelen sporcu ve antrenörler, parkur hakkında olumlu geri dönüşlerde bulundu. İba, "Yarışlara katılanlar kendi ülkelerindeki sporcu ve otoritelerle görüntülü görüşme yaparak parkurun çok keyifli olduğunu anlatıyor. Meriç'teki parkur, boyut olarak çok büyük." açıklamasında da bulundu.

Parkurun Özellikleri ve İleriye Dönük Planlar

Meriç Nehri'ndeki parkurun sporcular için eşitlikçi ve adil olduğunu belirten İba, "Hiçbir yerden rüzgar almıyor. Parkur batıdan doğuya uzanıyor, ağaçlar yan rüzgarları önlüyor." dedi. Ayrıca, gelecek hafta Meriç Nehri'nde Balkan Kürek Şampiyonasının da düzenleneceğini belirtti.

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, yarışların...

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, yarışların gerçekleştirildiği Meriç Nehri'ndeki parkurun sporcu, antrenörler ve izleyicilerden tam not aldığını söyledi.