Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meriç Nehri'nde 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Hazırlıkları Devam Ediyor

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası, Meriç Nehri'nde büyük bir coşkuyla hazırlanıyor. Türkiye Kürek Federasyonu, bu organizasyonu taçlandırmayı amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 19.08.2024 11:11
Güncelleme Tarihi: 19.08.2024 11:11

Meriç Nehri'nde 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Hazırlıkları Devam Ediyor

Meriç Nehri'nde Şampiyona Coşkusu

Türkiye'nin Edirne ilinde bulunan Meriç Nehri, 7-8 Eylül'de gerçekleştirilecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, bu organizasyonun hem ülke hem de spor camiası için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Katılım Sayısında Artış Bekleniyor

Ertürk, şampiyonaya şu ana kadar 22 ülkenin katılacağını açıklarken, bu sayının önümüzdeki günlerde 24 veya 25’e yükselebileceğini belirtti. "Bu, şampiyonanın büyüklüğünü gösteriyor," dedi.

Öncü Organizasyon Hedefi

Ertürk, düzenleyecekleri organizasyonun bugüne kadar yapılmış en iyi 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası olacağı konusunda oldukça iddialı. "Muhteşem bir organizasyon Avrupa ülkelerini bekliyor. Sonrasında birçok ülkenin burayı tercih edeceğinden eminim," diye ekledi.

Hazırlıklar Devam Ediyor

Parkurun olimpik standartlarda hazırlanmasındaki destek için Edirne Valiliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür eden Ertürk, şunları dile getirdi:

"Türk sporunun gerek kürek milli takımı gerekse spor turizmi açısından bu parkur büyük önem taşıyor. Hakem heyetinin taleplerine göre ısınma ve soğuma parkurlarını uzattık.Madalya iskelemizi genişlettik. Paris'teki kadar kapsamlı bir organizasyon yapabiliriz. Avrupa'dan gelecek hakem heyeti son değerlendirmelerini yapacak ve gerekirse eksiklerin giderilmesi için çalışmalara devam edeceğiz."

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 7-8 Eylül'de Meriç Nehri'nde düzenlenecek 23 Yaş...

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 7-8 Eylül'de Meriç Nehri'nde düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.