Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'de Baraj Gölü Faciası: Genç Boğuldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde baraj gölünde meydana gelen boğulma olayı Suriye uyruklu bir gencin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yayın Tarihi: 21.08.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 21.08.2024 19:29

Mersin'de Baraj Gölü Faciası: Genç Boğuldu

Mersin'de Trajik Boğulma Olayı

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Berdan Baraj Gölü'nde yaşayan genç bir adam, yüzme esnasında hayatını kaybetti. Olay, İbrahim Hellem (23) isimli Suriyeli gencin göle girdikten sonra bir süre gözden yok olmasının ardından yaşandı.

Olayın Gelişimi

Hellem, İncirlikuyu Mahallesi sınırlarında bulunan baraj gölüne girdi. Arkadaşlarının, Hellem'in bir süre sonra kaybolduğunu fark etmesinin ardından hemen 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçildi.

Kurtarma Çalışmaları

Durumu öğrenen yetkililer, olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı su altı dalgıçları, polis ve sağlık ekiplerini yönlendirdi. İtfaiye dalgıç ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu Hellem, gölden çıkarıldı.

Trajedi Sonrası Gelişmeler

Maalesef, dalgıçların çabalarına rağmen Hellem'in hayatını kaybettiği bildirildi. Genç adamın cesedi, gerekli işlemlerin yapılması için hastane morguna kaldırıldı.

Bu olay, yüzme alanlarının güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Berdan Baraj Gölü'ne giren kişi boğuldu. Olay yerine Büyükşehir...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Berdan Baraj Gölü'ne giren kişi boğuldu. Olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliği bünyesindeki dalgıçlar, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye dalgıç ekiplerinin çalışmasıyla gölden çıkarılan ceset, hastane morguna kaldırıldı.