Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de bir hasta yakınının doktor ve hemşireyi darbetmesi sonrası tutuklandığı olay sağlık camiasında infiale yol açtı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:37

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırı

Mersin'de, hamile eşinin muayenesi için gittiği Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği iddia edilen bir hasta yakını tutuklandı.

Olayın Detayları

Toroslar ilçesinde 20 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, Süleyman K., Yalınayak ASM'ye giderek sağlık personelinin uyarılarına rağmen eşinin muayene edildiği gebe izleme odasına girdi. İddialara göre, odadan çıkmayı reddeden hasta yakını, tartıştığı hemşire Ayşegül Yasemin Bayram'ın boğazını sıktı ve araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz'ı da darbetti.

Olayın Sonuçları

Sağlık personelinin "beyaz kod" vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hasta yakınını gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşire, Süleyman K.'den şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Tepki

Olayın ardından Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, durumu protesto etti. Grup adına açıklama yapan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli bir çalışma ortamı talep ederek, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Bizler toplum sağlığı için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.