Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'deki PKK Slogan Atma Olayına Müdahale: İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de PKK elebaşı lehine slogan atan şüphelilere yönelik gelişmeleri paylaştı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:59
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:59

Mersin'deki PKK Slogan Atma Olayına Müdahale: İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Mersin Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de PKK elebaşı lehine slogan atan şüpheliler hakkında önemli bilgiler verdi. Yerlikaya, olay sonucu biri tutuklanan ve dokuzu yakalanan toplam 11 şüphelinin kimlik tespitinin yapıldığını açıkladı.

Detaylar

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de bir grubun halay çekerken PKK'nın terör lideri lehine slogan attığını belirtti. Olay sonrası yapılan çalışmalar sonucunda, Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından şüphelilerin tespit edildiğini aktardı.

Yakalama Çalışmaları

Yerlikaya, olayda yer alan kişilerin Gaziantep'ten Mersin'e geldiğinin anlaşıldığını ifade ederek, "1 şüphelinin 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan tutuklu olduğu ve cezaevinde olduğu belirlenmiştir. 9 şüpheli yakalanmışken, 1 kişi ise firari durumda ve yakalama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Ele Geçirilen Materyaller

Aramalar sırasında ele geçirilen dijital materyal, silah ve mühimmatların bulunduğunu duyuran Yerlikaya, Türkiye’nin bölücü terör örgütü ve uzantıları ile mücadelesinin yıl boyunca süreceğini vurguladı.