Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Teknoloji Hamlesi 'Mavi Vatan'a Güç Katıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin deniz gücünü artırmak için yerli teknolojilerin önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 12:19

Milli Teknoloji Hamlesi 'Mavi Vatan'a Güç Katıyor

Milli Teknoloji Hamlesi ile Güçlenen 'Mavi Vatan'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi sayesinde Türkiye'nin deniz gücünü önemli ölçüde artırdığını açıkladı.

Kritik Teknolojilerde Tam Bağımsızlık Hedefi

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderide, Türkiye'nin gemi ve denizaltı sistemlerinde düşündüğü yerli ve milli teknolojilerin ayrıntılarına yer verdi.

Kacır, ''Türkiye’nin bilim ve teknoloji lideri TÜBİTAK, geliştirdiği milli sistemlerle vatan savunmasını güçlendirerek, denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefimiz doğrultusunda, büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.'' şeklinde ifadelerde bulundu.

Yerli Sistemlerle Deniz Güvenliği Arttırılıyor

Kacır, bu bağlamda, Türkiye'nin milli üretim yetenekleri ile deniz gücünü artırma çalışmalarına devam edeceğinin altını çizerek, paylaştığı videoda bu milli sistemlere dair detayları da gözler önüne serdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle "Mavi Vatan"a güç...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle "Mavi Vatan"a güç kattıklarını belirterek, gemilerde ve denizaltılarda kullanılan yerli ve milli teknolojilere ilişkin açıklamalarda bulundu.