Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze ve Lübnan'da Ateşkes Çağrısında Bulundu

Sisi, Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 14:46
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 14:46

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze ve Lübnan'da Ateşkes Çağrısında Bulundu

Mısır Cumhurbaşkanı, Ateşkes İçin Çabaların Sürdürülmesi Gerektiğini Belirtti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Orta Doğu'daki artan gerilimin sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi ile Lübnan'da ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kahire'de Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Sisi, Kahire'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler masaya yatırıldı.

Çatışmanın Önlenmesi

Sisi, görüşmede çatışmaların yayılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, "Bölgedeki tüm ülkelerin güvenliğini tehdit eden gerilimin durdurulması elzemdir" dedi.

İnsani Yardım Çağrısı

Sisi, Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes için yapılan çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurgularken, "Batı Şeria'daki ihlallerin durdurulması ve sivillerin yaşadığı trajedinin sona ermesi için uluslararası insani yardımın hızla ulaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı'nın Değerlendirmesi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Mısır’ın bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak amacıyla yürüttüğü çabaları takdir ettiğini belirtti.

Son Durum

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 42 bin 438 Filistinli hayatını kaybetti. Lübnan'da da Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 2 bin 367 kişi yaşamını yitirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (ortada), Kahire'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı...

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (ortada), Kahire'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi (sol 2) kabul etti.