Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mossad Direktörü Barnea, Gazze'de Ateşkes Görüşmeleri İçin Roma'ya Gitti

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla son günlerde artan gerilimde, ateşkes müzakereleri Roma'da yapılıyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 10:45

Mossad Direktörü Barnea, Gazze'de Ateşkes Görüşmeleri İçin Roma'ya Gitti

Mossad Direktörü Barnea'nın Roma Ziyareti

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Direktörü David Barnea, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerine katılmak amacıyla Roma'ya gitti. Barnea'nın yanında, ABD CIA Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de görüşmelere katılıyor.

Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri

Yerel basında yer alan haberlere göre, Barnea ve müzakere heyeti, sabah saatlerinde İtalya'nın başkentine ulaştı. Bu zirve, Gazze'deki yangılı ortamda, işgal altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen füze saldırısında 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleşiyor.

İsrail Ordusunun Saldırıları

Görüşmeler devam ederken, İsrail ordusu Gazze üzerindeki saldırılarını artırma kararı aldı. Ordunun, daha önce güvenli alanlar olarak ilan edilen bölgelere zorla tahliye emirleri gönderdiği bildiriliyor. 27 Temmuz tarihinde yapılan saldırılarda, 54 Filistinli yaşamını yitirirken, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan kurbanlar var.

Uzun Süren Müzakere Süreci

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlenen saldırıların durdurulması için taraflar arasında süren müzakerelerde, çoğunluk talep edilen anlaşmaların sağlanması yönünde görüş bildirdi. Ancak, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun hükümetindeki aşırı sağcı koalisyon ortaklarının baskısıyla anlaşmanın zorlaştığı ifade ediliyor.

Gözler Gelecekteki Gelişmelerde

Müzakerelerin önündeki zorluklara rağmen, tarafların bir araya gelmesi, çözüm umudu yaratıyor. Filistinliler ve İsrailliler arasında geri dönüş yapma talepleri, karşılıklı serbest bırakmalar ve barış müzakerelerini ilerletme noktasında henüz belirsizlik devam ediyor.