Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mossad Heyeti Ateşkes ve Esir Takası Görüşmelerini Roma'da Tamamladı

Mossad, Gazze'de ateşkes ve esir takası için Roma'daki zirveyi sona erdirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:51

Mossad Heyeti Ateşkes ve Esir Takası Görüşmelerini Roma'da Tamamladı

Mossad Heyeti Roma'da Önemli Görüşmeler Yaptı

İsrail'in Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Direktörü David Barnea, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve Hamas ile esir takası konularını ele almak üzere, İtalya'nın Roma kentine üst düzey bir heyetle gitti. Heyet, ABD, Mısır ve Katar'dan yetkililerle birlikte kritik müzakerelerde bulundu.

Görüşmelerin Detayları ve Katılımcılar

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barnea, Roma'daki görüşmelerini tamamladı. Toplantılarda, tarafların İsrail'in sunduğu taslak anlaşmadaki maddeleri detaylı bir şekilde değerlendirdiği bildirilmiştir. Müzakerelerde ilerleme sağlanması adına önemli adımların atıldığı belirtilmiştir.

Roma'daki zirvede, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de yer aldı. Bu üst düzey katılım, görüşmelerin ciddiyetini arttırmaktaydı.

Gergin Ortamda Yapılan Zirve

Görüşmeler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakereleri sürerken, işgal altındaki Golan Tepeleri'ne yönelik gerçekleştirilen füze saldırısında çoğu çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle yaşanan gergin bir ortamda gerçekleşti.

Bundan sonraki süreçte, temel konular üzerindeki müzakerelerin devam edeceği ifade edildi.