Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Muhammet Kasım Gönüllü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Atandı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Muhammet Kasım Gönüllü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yayın Tarihi: 14.09.2024 01:05
Güncelleme Tarihi: 14.09.2024 01:05

Muhammet Kasım Gönüllü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Atandı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Yeni Atama

Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı. Bu atama, Resmi Gazete'de yayımlanan bir duyuru ile kamuoyuna duyuruldu.

Muhammet Kasım Gönüllü Kimdir?

1986 yılında Ankara'da dünyaya gelen Muhammet Kasım Gönüllü, eğitimine 2004 yılında Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi'nde başladı ve lisans diplomasını 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden aldı. Yüksek lisansını da 2013 yılında yine bu üniversitede mekatronik alanında tamamladı.

Yüksek lisans sürecinde KOSGEB AR-GE ve İnovasyon Desteği alarak girişimciliğe adım atan Gönüllü, 2012 yılında Kamu İhale Kurumu'nda yazılım uzmanı olarak görev aldı. Burada teknik lider ve yazılım mimarı pozisyonlarında çalışarak kariyerini geliştirdi.

Uluslararası Projelerde Deneyim

2015-2017 yılları arasında ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı'nda yönetim kurulu üyeliği yapan Gönüllü, 2016-2018 yılları arasında İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nda teknoloji danışmanı olarak uluslararası projelerde yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındaki Görevleri

2018 yılından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görev alan Gönüllü, TEKNOFEST gibi önemli projelerin planlama ve yürütme aşamalarında yer alarak, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarına katkıda bulundu. Ayrıca, Türkiye Kalkınma Fonu Teknoloji ve İnovasyon Fonu Yatırım Komitesi Üyesi ve Türk Sınai ve Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Gönüllü'nün yeni görevinde başarılı olması beklenmektedir.

TÜBİTAK'ta Görev Değişikliği

Diğer bir önemli gelişme ise, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın'ın atanmasıdır. Ayrıca Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlar için de yeni atamalar yapılmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı, Rekabet Kurulu, Türkiye Petrolleri ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. gibi birçok kuruluşta üst kademe yöneticiliklerine atamalar gerçekleştirilmiştir.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü...

Cumhurbaşkanı kararıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü (fotoğrafta) atandı.