Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Müsavat Dervişoğlu'ndan Önemli Açıklamalar: Sahipsiz Hayvanlar ve Ekonomi Politikaları

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, toplantıda sahipsiz köpek sorunu ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:36

Müsavat Dervişoğlu'ndan Önemli Açıklamalar: Sahipsiz Hayvanlar ve Ekonomi Politikaları

Müsavat Dervişoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, sahipsiz köpeklerin bir sağlık ve güvenlik sorunu olduğunu ifade ederek, bu konunun ölüm lafıyla değil, hayır lafıyla çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Konuşmasına 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayarak başlayan Dervişoğlu, Temmuz ayının Türk tarihi açısından önemi üzerinde de durarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü anımsadı.

Sahipsiz Köpekler Sorunu

Dervişoğlu, sahipsiz köpeklerle ilgili değişiklikler içeren yasanın gündeme getirilmesine karşı çıkarak, “Ölüm ve yok etmeyle başlayan hiçbir cümleden hayır gelmez”

Hükümetin Ekonomik Eleştirisi

Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamalarını eleştiren Dervişoğlu, “Kredi notumuz iki puan artmış ancak düzeyimiz Bahamalar gibi ülkelerle aynı seviyeye gelmiş” ifadelerini kullandı. Emekli maaşlarına yapılan zamların karşı karşıya kalınan ekonomik yükü yeterince hafifletmediğinin altını çizdi.

Toplumsal Sorumluluk ve Dayanışma

Dervişoğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili tartışmalarda toplumsal dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Gelin hep birlikte çocuklarımızı ve hayvanları koruyalım”

Kimliğini Vurguladı

154'ler tartışmasına da değinen Dervişoğlu, kendisini Türk varlığına adamış biri olarak tanımlayarak, “Doğduğum gibi öleceğim ve bununla övüneceğim”

Dervişoğlu'nun konuşmasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı basına kapalı devam etti.