Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Enflasyon Muhasebesine Destek

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, küçük işletmelere sağlanan enflasyon düzeltmesi kolaylıklarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 14:26
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 14:26

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Enflasyon Muhasebesine Destek

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan Enflasyon Muhasebesi Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2023 itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında kalan işletmelerin enflasyon düzeltmesi kapsamı dışında bırakılmasının küçük işletmeler için memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasının talepleri üzerine başlatılan "enflasyon muhasebesi" uygulamasında, küçük işletmelere yönelik yeni kolaylıkların geldiğini duyurdu. Bu bağlamda, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılacağı belirtildi.

Asmalı, bu konuda şunları kaydetti: "2023 yılı itibarıyla ciro limiti 50 milyon liranın altında kalan işletmelerimizin enflasyon düzeltmesi kapsamının dışarıda bırakılması, ekonomimizin lokomotifi olan küçük işletmelerimiz adına oldukça sevindirici oldu." Başta Bakan Şimşek olmak üzere tüm ekonomi yönetimine teşekkürlerini iletti.

Ancak Asmalı, enflasyon düzenlemesinin ekonomik büyüme ve istikrar üzerinde olası olumsuz etkilerini de göz ardı etmemek gerektiğini vurguladı. "MÜSİAD olarak, ekonomi yönetimini daha dengeli bir yaklaşım benimsemeye ve ekonomik büyümeyi destekleyecek adımlar atmaya davet ediyoruz," dedi.

Asmalı, enflasyon düzeltmesinin vergi konusu olmaması gerektiğinin altını çizerek, bu düzeltmelerin finansal tabloların gerçeği yansıtması adına yapıldığını belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın geçici vergi dönemlerinde değil, yılda bir kez uygulanmasının daha uygun olacağını ifade etti. "Enflasyon düzeltmesi farklarının vergilendirilmesi, yatırımcıların güvenini zedeleme riski taşımaktadır ve bu nedenle vergi kapsamı dışında tutulmalıdır," diyerek dikkat çekti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, açıklamalarda...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, açıklamalarda bulundu.