Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, ABD Kongresi'nde Refah'taki Sivil Ölüm Sayısını Reddetti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki durum hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 00:28
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 00:28

Netanyahu, ABD Kongresi'nde Refah'taki Sivil Ölüm Sayısını Reddetti

Netanyahu'dan Tartışmalı Açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'nin Refah kentindeki sivil ölümleri reddetti. Netanyahu, "Refah'ta hiç sivil öldürülmediğini" savundu.

Hamas'ın Saldırılarına Benzetme

7 Ekim 2023'teki Hamas saldırılarını ABD'deki Pearl Harbor ve İkiz Kule''lere benzetecek kadar ileri giden Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Sivil Ölüm İddialarını Yalanladı

Gazze'deki sivil ölümleriyle ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu iddia eden Netanyahu, bölgedeki çatışmaların tarihi boyunca savaşmayan sivillerin kayıplarının en az olduğu yer olduğunu söyledi.

İddiaları Destekleyen Detaylar

Refah'a yaptığı ziyarette, orada sadece "bir bombanın şarapnel parçasıyla Hamas'ın bir personeline çarptığı" olayda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bilgisini aldığını belirtti. Netanyahu, "Hamas, sivil ölümlerden sorumlu" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Yönelik Eleştiriler

Netanyahu, "Uluslararası Ceza Mahkemesi bizi prangaya vurmak istiyor" diyerek, İsrail’in savunma hakkının kısıtlanmaması gerektiği mesajını verdi.

ABD ile Yeni Güvenlik İttifakı Önerisi

Netanyahu, ABD ve İsrail'in birlikte "en sofistike silahları geliştirdiğini" belirterek, Orta Doğu'daki güvenlik sorunlarına çözüm bulmak için yeni bir "güvenlik ittifakı" önerisinde bulundu.

Ateşkes Müzakerelerine Değișmedi

Netanyahu, ateşkes müzakerelerine dair herhangi bir açıklama yapmamış olmasına rağmen, savaşın sona ermediğini ve mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Filistin Destekçilerine Yönelik Eleştiriler

Netanyahu, ABD'deki Filistin destekçilerini "İran için kullanışlı ahmaklar" olarak tanımladı ve bu eleştirileriyle dikkat çekti. Kongrede Filistin kökenli tek üye Rashida Tlaib'in, Netanyahu’nun konuşması sırasında elinde "Savaş suçlusu" yazılı bir pankart tuttuğu görüldü.