Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, ABD Seyahatinin Ardından Savunma Bakanlığı'na Gitti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Golan Tepeleri'nde yaşanan saldırının ardından Savunma Bakanlığı'nda toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 14:47
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 14:47

Netanyahu, ABD Seyahatinin Ardından Savunma Bakanlığı'na Gitti

Netanyahu, ABD'den Döner Dönmez Savunma Bakanlığı'nda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyareti sonrası işgal altındaki Golan Tepeleri'nde meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya yönelik önlemleri görüşmek üzere Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı’na geçti.

Güvenlik Değerlendirmeleri Yapıldı

Netanyahu’nun uçağı İsrail topraklarına indikten sonra, güvenlik değerlendirmesi yapmak üzere Savunma Bakanlığı kompleksine yöneldi. Burada, Tel Aviv’in sorumlu tuttuğu Hizbullah’a verilecek karşılık için üst düzey bir toplantı gerçekleştirilmekte.

Mecdel Şems Saldırısı

Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesinde 27 Temmuz tarihinde düzenlenen füze saldırısında, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi de yaralanmıştır. İsrail ordusu, yapılan istihbarat değerlendirmelerine dayanarak, füzenin Lübnan’ın güneyindeki Şeba bölgesinden fırlatıldığını belirtmişti.

Hizbullah'dan Yalanlama

Diğer yandan, Lübnan Hizbullahı saldırıyla ilgili herhangi bir sorumluluk üstlenmediğini ve olayla bağlantılarının bulunmadığını öne sürdü.

Netanyahu'nun Açıklamaları

Netanyahu, saldırıya dair yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı asla unutmayacak. Hizbullah, şimdiye dek ödemediği ağır bir bedel ödeyecek," ifadelerini kullandı.

Demir Kubbe İddiaları

Ayrıca, saldırı sırasında uyarı sirenlerinin çalmasından kısa bir süre sonra roketin isabet ettiğine dair iddialar da gündeme geldi. Yerel bir sakine göre, füzenin Demir Kubbe hava savunma sisteminden ateşlendiği iddia ediliyor.

Belirtilen iddianın yanı sıra, Doha merkezli el-Arabi televizyonu muhabiri, bölge halkında füzenin Demir Kubbe'den fırlatıldığına dair bir görüş oluştuğunu aktardı.