Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, Beyaz Saray'da Protesto Edildi

ABD Başkanı Biden ile görüşen Netanyahu, protestocuların hedefi oldu. Gazze politikalarına karşı gösteriler düzenlendi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 21:10
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 21:10

Netanyahu, Beyaz Saray'da Protesto Edildi

Netanyahu'ya Beyaz Saray'da Protesto

ABD'de gerçekleşen bir olayda, Filistin yanlısı protestocular, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Beyaz Saray önünde protesto etti.

Beyaz Saray Önünde Gerilim

Başkan Biden, Netanyahu'yu Beyaz Saray'da kabul ederken, dışarıda toplanan çok sayıda gösterici, iki ülkenin Gazze politikalarına tepki gösterdi. Polis Güvenlik Önlemleri

Beyaz Saray çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve bazı yollar kapandı. Genellikle gösterilere açık olan Lafayette Park, bugün polis tarafından kapatıldı.

Göstericilerin Talepleri

Netanyahu ve Biden aleyhinde slogan atan yüzlerce gösterici, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla Netanyahu'yu 'soykırımcı' olarak nitelendiren protestocular, 'İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurun' yazılı dev bir pankart açtılar. Yahudi Grupların Katılımı

"Netanyahu bir savaş suçlusudur" yazılı pankartlar taşıyan Yahudi gruplar da gösteriye katıldı. Protestolar, Biden ile Netanyahu'nun görüşmesi süresince devam etti.

Kongre'deki Protestolar

Öncesinde, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne hitap ettiği esnada da büyük bir protesto düzenlendi. Binlerce kişi, Beyaz Saray ile Kongre arasındaki Pennsylvania Caddesi'nde geniş çaplı bir gösteri gerçekleştirdi.