Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrası ABD'den İleri Dönerken Güvenlik Toplantıları Yapacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut'a düzenlenen saldırının ardından New York'taki ziyareti yarıda bırakarak ülkesine dönüyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 21:56
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 21:56

Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrası ABD'den İleri Dönerken Güvenlik Toplantıları Yapacak

Netanyahu, Beyrut Saldırısına Yanıt Veriyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyrut'taki hava saldırısının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği New York'tan bir an önce geri dönmek üzere harekete geçti.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan resmi açıklamada, Netanyahu'nun ABD'deki dönüş tarihini, planlandığı Cumartesi akşamından bu geceye değiştirerek ülkesine dönme kararı aldığı belirtildi. Bu gelişme, Beyrut'a yönelik saldırının ardından gerçekleşti.

Güvenlik Toplantıları İçin Hazırlıklar Başladı

Netanyahu, ülkesine döndükten hemen sonra Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksine giderek konuyla ilgili güvenlik istişareleri yapacak. Bu istişareler, saldırının ardından daha da kritik bir hale geldi.

Savunma Bakanlığı, Bakan Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin de durumu değerlendirerek Beyrut'a düzenlenen havadan saldırının sonuçlarını izlediğini açıkladı. Halevi, buna ek olarak, İsrail'in tüm savunma ve saldırı sistemlerinin tam hazırlıkta olduğunu vurguladı.

İsrail'in Askeri Hazırlığı

İsrail devlet televizyonu KAN, savunma teşkilatının Hizbullah ya da Irak ile Yemen’den gelebilecek muhtemel tehlikelere karşı hazırlık yaptığını bildirdi. İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah'ın ana karargâhı olarak nitelendirdiği bir noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

İsrail basınında yer alan haberlerde, bu bombardımanda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın da hedef alındığı iddia edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.