Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'dan ABD Kongresi'nde Tartışmalı Açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'ta sivil ölümleri olmadığını öne sürdü, Hamas'ı suçladı ve ABD desteği için teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 23:25
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 23:25

Netanyahu'dan ABD Kongresi'nde Tartışmalı Açıklamalar

Netanyahu, Refah'ta Sivil Ölümü Olmadığını İddia Etti

İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, Gazze'nin Refah kentinde sivil ölümlerin olmadığına yönelik tartışmalı bir savunma yaptı.

Hamas Saldırıları ile Geçmiş Olayları Karşılaştırdı

Netanyahu, 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırılarını, ABD'nin 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzeterek, bu durumun ciddiyetine dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden'a ülkesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kongredeki Açıklamaları ve Eleştirileri

Netanyahu, Gazze’de sivil ölümlerine ilişkin gelen eleştirileri 'yalan' olarak nitelendirerek, "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen, Gazze, tarihsel olarak sivil kayıpların en düşük olduğu yer" ifadesini kullandı. Geçtiğimiz hafta Refah'ta İsrail ordusu komutanlarıyla bir araya geldiğini belirten Netanyahu, sadece tek bir olayda sivil kayıpları yaşandığını ifade etti.

Hamas'ı Suçladı ve ABD Desteğinin Önemi

Netanyahu, konuşmasında sivil ölümlerinin sorumlusunu Hamas olarak gösterdi ve Gazze’ye yardım taşıyan 40 binden fazla insanın geçişine izin verdiklerini belirtti. "Eğer Gazze'de yeterince yiyecek yoksa, bunun nedeni İsrail değil, Hamas'ın bunları çalmasıdır" dedi.

Netanyahu'nun yaklaşık bir saat süren konuşması boyunca, Kongre üyelerinin her cümlesinin sonunda ayakta alkışlaması dikkat çekti.