Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'dan ABD'ye Ziyaret Öncesi Önemli Açıklamalar

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'ye yaptığı ziyaretten önce İsrail'in gücünü vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:51

Netanyahu'dan ABD'ye Ziyaret Öncesi Önemli Açıklamalar

Netanyahu: "Başkan Kim Olursa Olsun İsrail, ABD'nin En Güçlü Müttefikidir"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "Başkan kim olursa olsun İsrail, ABD'nin en güçlü müttefikidir." ifadeleriyle iki ülke arasındaki bağlılığa dikkat çekti.

Washington Ziyareti ve Biden ile Görüşme

Times of Israel'e göre, Netanyahu, Washington'a yapacağı ziyareti öncesinde Biden'ın yarıştan çekilmesini değerlendirirken, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik yürütülen operasyonlara verdiği destekten ötürü Biden'a övgülerde bulundu.

Netanyahu, ABD Başkanı ile gerçekleştireceği görüşmenin, Biden'a uzun kariyeri boyunca İsrail için yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmeyi hedeflediğini belirtti. Ziyaretin ana gündem maddeleri arasında rehinelerin serbest bırakılması, Hamas'a karşı mücadele, İran'ın terörizme karşı duruşu ve İsrail vatandaşı bireylerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi konuları yer alacak.

İki Ülke Arasındaki İlişkinin Gücü

Netanyahu, Amerikalı yetkililerle yapacağı görüşmelerde ve Kongre'de gerçekleştireceği konuşmasında, "Amerikan halkı bir sonraki başkan kim olursa olsun, İsrail'in ABD'nin Orta Doğu'daki vazgeçilmez müttefiki olmaya devam edeceğini bilecek," şeklinde ifade etti. Bu bağlamda, iki ülkenin "birleşik cephe" olmasının önemini vurgulayan Netanyahu, "ABD ve İsrail bugün, yarın ve daima birlikte olacak," dedi.

Kongre'deki Boykot ve Ziyaretin Önemi

Netanyahu'nun Amerika ziyaretinin en dikkat çekici olaylarından biri de bazı Kongre üyelerinin, aralarında Bernie Sanders'ın da bulunduğu, konuşmayı boykot etme kararları. Başbakan Netanyahu'nun 24 Temmuz'da ABD Kongresi'nin ortak oturumunda yapması planlanan konuşma, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştireceği ilk yurt dışı ziyareti olacak.