Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'dan Beyrut Saldırısı Sonrası Güvenlik Toplantısı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut'taki saldırının ardından üst düzey yetkililerle güvenlik durumunu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 23:59
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 23:59

Netanyahu'dan Beyrut Saldırısı Sonrası Güvenlik Toplantısı

Netanyahu, Beyrut'taki Saldırının Ardından Durum Değerlendirmesi Yaptı

İsrail güçlerinin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney kesimine düzenlediği saldırının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, üst düzey askeri ve siyasi yetkililerle telefon görüşmesi gerçekleştirerek durumu değerlendirdi.

Yüksek Düzeyli Toplantının Detayları

İsrail Başbakanlığının resmi platformu X üzerinden yapılan açıklamada, Tel Aviv'de bulunan Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Mossad Direktörü David Barnea, Şin-Bet Direktörü Ronen Bar, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi katıldı.

Beyrut'taki Saldırı ve Sonuçları

İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesindeki Huhreyk Mahallesi'nde, Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu bir bina üzerinde hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 68 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hedef Alınan İsim

İsrail basını, akşam saatlerinde gerçekleştirilen bu saldırıda, Hizbullah'ın ikinci adamı olarak bilinen Fuad Şükür'ün hedef alındığını öne sürdü.