Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'nun Kongre Konuşması ABD Medyasının Hedefinde

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Kongre'deki konuşması, ABD basınında büyük tepkilere yol açtı ve gerçekleri çarpıttığı ileri sürüldü.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:32

Netanyahu'nun Kongre Konuşması ABD Medyasının Hedefinde

Netanyahu'nun Kontrovers Konuşması

ABD basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kongre'de yaptığı konuşma, Gazze'deki eylemleri çarpıtması ve gerçekleri gizleme çabasıyla eleştirildi.

Protestolar ve Tepkiler

Yaklaşık bir saat süren konuşması sırasında Netanyahu, Refah'ta sivil kayıplar olmadığını savundu. Kongre'deki bazı Demokrat üyeler, Netanyahu'nun iddialarına tepki gösterirken, Filistin destekçileri de hem Kongre binası önünde hem de Netanyahu’nun kaldığı otelde protestolar düzenledi.

ABD Basınından Eleştiriler

Associated Press (AP), Netanyahu'nun kendisini ABD'de saygı duyulan bir lider olarak göstermek istediğini yazarken, bu çabanın zorlaştığına dikkat çekti. Washington Post da Netanyahu'nun insani yardımlar konusundaki açıklamalarının, uluslararası kuruluşların açıklamalarıyla çeliştiğini belirtti.

Politico, Netanyahu'nun konuşmasında Gazze'ye yönelik saldırılara dair suçlamaları reddettiğini vurgularken, CNN ise konuşmasının süresinin çoğunu 7 Ekim 2023 saldırıları ve İran'a eleştiriye ayırdığını aktardı.

Politik İsimlerden Tepkiler

Senatör Bernie Sanders ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Sanders, onu bir 'savaş suçlusu' olarak nitelendirirken, Pelosi de Netanyahu'nun Kongre'deki sunumunu 'açık ara en kötü konuşma' olarak değerlendirdi.

Filistin asıllı tek kongre üyesi Rashida Tlaib, Netanyahu'ya tepki olarak 'savaş suçlusu' yazılı bir dövizle Kongre'de protesto etti. Bu arada, binlerce Filistin destekçisi Washington'da Netanyahu'yu protesto etti.