Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'nun Kongre Konuşması: Boykot ve Güvenlik Uyarıları

ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun konuşması boykot ediliyor. Stajyerler ve 30 demokrat üye katılmayacak.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 19:22
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 19:22

Netanyahu'nun Kongre Konuşması: Boykot ve Güvenlik Uyarıları

Netanyahu'nun Kongredeki Konuşması

İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün ABD Kongresi'nde yapacağı konuşma ile ilgili olarak bazı Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin boykot edeceği bilgileri ortaya çıktı.

Boykot Eden Üyeler

Yapılan açıklamalara göre, yaklaşık 10 Senatör ve 30'a yakın Temsilciler Meclisi üyesinin Netanyahu'nun konuşmasına katılmaması bekleniyor. Bu senatörler arasında Bernie Sanders, Patty Murray, Elizabeth Warren, Chris Van Hollen, Brian Schatz, Jeff Merkley, Dick Durbin, Tim Kaine ve Peter Welch yer alıyor. Temsilciler Meclisi'nden ise İlhan Omar, Rashida Tlaib, Jamaal Bowman ve Alexandria Ocasio-Cortez gibi 28 Demokrat üye katılmayacağını duyurdu.

Stajyerlerden Boykot

Ayrıca, ABD Kongresi'nde 100'den fazla stajyerin de Netanyahu'nun konuşmasını boykot edeceği açıklandı. Stajyerler, yaptıkları açıklamada, "Arayıp hasta olduğumuzu söyledik" ifadesine yer verdi. Netanyahu'nun Gazze politikalarına karşı çıktıklarını belirten stajyerler, "Başbakan Netanyahu, işlediği suçlar için hesap vermeli" dediler.

Güvenlik Önlemleri

Mike Johnson, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, üyelere gönderdiği mektupta konuşma sırasında polis varlığının artırılacağını belirterek, konuşmayı bölmeye çalışanlara karşı "sıfır hoşgörü politikası" uygulanacağını ifade etti. Eğer bir tedbirsizlik gerçekleşirse, güvenlik görevlileri bu kişileri tahliye edecek ve gözaltına alacak.

Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, Mart 2015'te Barack Obama döneminde yapılan Kongre konuşmasında, yaklaşık 60 Demokrat üyenin Netanyahu'yu dinlemeye gelmemiş olduğuydu. Johnson, haziran ayında Netanyahu'nun Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin davetini kabul ettiğini ve 24 Temmuz'da Kongre'de konuşma yapacağını açıklamıştı.