Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'nun Washington Ziyareti ve Biden ile Görüşme Belirsizliği

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Biden ile yapacağı görüşme hala netleşmedi. Protestolar ve Gazze'deki durum dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 00:57
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 00:57

Netanyahu'nun Washington Ziyareti ve Biden ile Görüşme Belirsizliği

Netanyahu'nun Washington'daki Ziyareti Belirsiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Joe Biden ile 23 Temmuz'da gerçekleştirmeyi planladığı görüşmenin durumu belirsizliğini koruyor. İsrail Başbakanlık kaynakları, Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle görüşmenin henüz onaylanmadığını aktardı.

Beyaz Saray'dan Yanıt Bekleniyor

Walla internet sitesinden Barak Ravid'in aktardığına göre, Netanyahu'nun görüşmesi için Beyaz Saray'dan resmi bir yanıt gelmedi. ABD kaynakları, Biden'ın karantina sürecinin sona ermesine bağlı kararın alınacağını belirtiyor.

Siyasi Görüşmeler ve Protestolar

Netanyahu'nun Washington ziyaretinin ilk gününde, Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump ile de bir görüşme ayarlamaya çalıştığı ifade ediliyor. Bunun yanında, Gazze'de yaşanan insani krizin arka planda kalmaması için Netanyahu'nun Kongre'de yapacağı konuşmada Amerikalı kamuoyunu etkileme çabasında olduğu değerlendiriliyor.

Gazze'deki Durum ve Protestolar

Ülkesinin Uluslararası Ceza Mahkemesiyle ilgili muhtemel suçlamalarla karşı karşıya kalan Netanyahu'nun 24 Temmuz'daki Kongre konuşması, 100'e yakın Demokrat temsilci tarafından boykot edilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, Gazze'deki esir yakınlarının, Netanyahu'nun ABD'deki temaslarını sokaklarda protesto etmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Devam Ediyor

ABD'deki Biden yönetimi, Netanyahu'nun Gazze'deki saldırıları için kamuoyuna olarak destek vermesi arasında zor bir denge kurmaya çalışıyor. 22 Temmuz'da yaşanan saldırılarda en az 70 Filistinli hayatını kaybederken, toplam can kaybı 39.000'i geçmiştir. Saldırılardaki sivil kayıpların çoğu kadın ve çocuklardan oluşmakta.