Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'nun Yeni Şartları Gazze'de Müzakereleri Zorlaştırıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni şartları, Gazze'deki ateşkes ve esir takası müzakerelerini çıkmaza sokuyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 15:54
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 15:54

Netanyahu'nun Yeni Şartları Gazze'de Müzakereleri Zorlaştırıyor

Netanyahu'nun Yürüttüğü Müzakerelerde Yeni Engeller

İsrail'in önde gelen medya organlarından Kanal 12'nin aktardığına göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Hamas ile arabulucular aracılığıyla yürütülen müzakerelere yeni şartlar ekleyerek durumu karmaşık hale getirdiği belirtiliyor.

Gazze'de Sivil Kayıplar Artıyor

Hamas ve İsrail arasında devam eden müzakerelerde, Tel Aviv yönetiminin anlaşmayı geciktirmesi üzerine sivil kayıpların arttığına dair eleştiriler gündeme geliyor. Hamas yetkilileri, Netanyahu'nun oyalama stratejisine geri döndüğünü ifade etti.

Öne Sürülen Yeni Şartlar

Netanyahu'nun, Gazze'nin güneyinden kuzeyine hareket eden mücadeleci grupların incelenmesi için bir mekanizma kurulmasını talep ettiğini belirten haberlerde, ayrıca Gazze'nin Mısır sınırında İsrail ordusunun varlığının sağlanması ve serbest bırakılacak esirlerin listesinin oluşturulmasını istediği aktarıldı.

Müzakerelerin Gecikmesi Üzerine Analizler

İsrailli analist Amos Harel, Netanyahu'nun müzakereleri özellikle geciktirdiği düşüncesini destekleyen ifadelerde bulundu. Esirler ve Kayıplar Dosyası eski koordinatörü Yaron Blum ise Netanyahu’nun oyalama taktiği uyguladığını öne sürdü.

Siyasi Baskılar ve Olası Sonuçlar

Netanyahu'nun koalisyon ortakları, Hamas ile varılacak bir anlaşmanın hükümetten ayrılmalarına sebep olacağı konusunda uyarılarda bulundular. Bu durum, müzakerelerin geleceği üzerinde etkili olabilecek önemli bir faktör olarak ön plana çıkıyor.