Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'ya Mecdel Şems Protestosu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ndeki roket saldırısının ardından Mecdel Şems'te protesto edildi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:53
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:53

Netanyahu'ya Mecdel Şems Protestosu

Netanyahu, Mecdel Şems'te Gergin Ziyaret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 27 Temmuz'da gerçekleşen roket saldırısı sonucunda hayati yetilerini kaybeden 12 kişinin anısına Mecdel Şems beldesini ziyaret etti. Ancak bu ziyaret, yerel halkın protestolarına sahne oldu.

Sosyal Medya Açıklaması

Netanyahu, ziyaretiyle ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, "Bu saldırı kesinlikle geçiştirilemez ve sert bir yanıt vereceğiz" ifadesini kullandı. Ancak bu açıklamalar, Mecdel Şems halkında öfkeye yol açtı.

Protesto ve Tepkiler

Bölgedeki bir grup sakin, Netanyahu'ya karşı sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Göstericiler, "katil", "defol" ve "o hepimizin düşmanı" gibi ifadelerle Netanyahu'yu protesto ettiler.

Olayın Ardındaki Gelişmeler

Gölan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde gerçekleşen roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu toplam 12 kişi yaşamını yitirmiş, 35 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, roketin Lübnan’ın güneyinden ateşlendiğini öne sürerken, Lübnan Hizbullahı ise saldırıyla herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

Güvenlik Kabinesi Toplantısı

Bunun üzerine, İsrail Güvenlik Kabinesi, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant öncülüğünde, Hizbullah’a verilecek karşılık hakkında bir planlama yapmak üzere toplanmıştı.