Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nevşehir'de Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Nevşehir'de bir çadırda meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesinde 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Olay, mangalın kapalı alanda yakılmasından kaynaklandı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 22:49
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 22:49

Nevşehir'de Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Nevşehir'de Karbonmonoksit Zehirlenmesi Olayı

Nevşehir'in Boğazköy bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir çadırda meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 1'i çocuk olmak üzere 4 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Olayın Ayrıntıları

Göktekin ailesi, akşam yemeği hazırlamak amacıyla yaktıkları mangalı çadırın içine aldı. Bu durum, kısa süre içinde aile üyelerinin rahatsızlanmasına yol açtı. Ailenin durumunu fark eden çevredeki diğer tarım işçileri, hemen 112 Acil Servis'e haber verdi.

Ambulans ile Hastaneye Kaldırıldılar

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hatice (50), Kadir (27), Mehmet (11) ve Ayaz (5) Göktekin'in karbonmonoksit gazından etkilendiğini belirledi. Dört kişi, ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi süreçleri devam ediyor.

Tanıkların İfadeleri

Olay sırasında çadırda bulunan tarım işçilerinden Mehmet Ali Aktüy, yaşananları şu şekilde anlattı: "Kendi çadırımdaydım bir ses duydum hemen komşunun çadırına koştum. Bayan bayılmıştı. Mangalı soba olmadığından çadırın içinde yakmışlar. Aile 7 kişiydi, hastaneye dördünü getirdik."

Bu talihsiz olay, karbonmonoksit gazı zehirlenmesinin hapis alanlarda nasıl bir tehlike oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Nevşehir'de çadırın içine koydukları mangaldan sızan karbonmonoksitten zehirlenen 1'i çocuk 4 kişi...

Nevşehir'de çadırın içine koydukları mangaldan sızan karbonmonoksitten zehirlenen 1'i çocuk 4 kişi hastaneye kaldırıldı.