Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Nevşehir Kültür Yolu Festivali, benzersiz etkinlikleri ile bu hafta sonu ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:27
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:27

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Nevşehir Kültür Yolu Festivali'ne Hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri serisi, bu yıl Nevşehir'de bir kez daha hayata geçiyor. Festival, tarih ve doğal güzellikleri ile ünlü Kapadokya'da 3-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinlikler Eşliğinde Kültürel Bir Deneyim

Bu yıl 16 şehirde düzenlenen festivalin yedinci durak noktası olarak Nevşehir, birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Katılımcılar, konserde, sergi alanlarında, atölye çalışmalarında, söyleşilerde ve gastronomi deneyimlerinde buluşacak.

Öne Çıkan Etkinlikler

Konsere katılacak sanatçılar ve orkestra grupları ile ünlü simaların etkinliklerde yer alması bekleniyor. Resim, heykel, fotoğraf ve dijital sanat sergileri katılımcıları beklerken, tiyatro oyunları da sahnede yer alacak.

Naci El Ali ve Hanzala Sergisi

Festivalde dikkat çeken bir diğer etkinlik ise Naci El Ali'nin karikatür sergisi olacak. Filistin'deki özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri olan "Hanzala", festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

Sıcak Hava Balonları Gösterisi

Festivalin son gününe kadar, 8 Ağustos'tan itibaren 17 ülkeden gelen figürlü sıcak hava balonları, bölge semalarında gösteri uçuşu yapacak. Bu eşsiz deneyim, festivalin en çekici unsurlarından biri olacak.