Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nilgün Ök'ten Vergi İddialarına Sert Yanıt

AK Parti'li Nilgün Ök, vergi ödemediğine dair iddialara karşı açıklamalarda bulundu ve suçlamaları yalanladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 20:34

Nilgün Ök'ten Vergi İddialarına Sert Yanıt

Nilgün Ök'ten İddialara Cevap

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, kendisi ve eşinin ortak olduğu şirketlerin vergi ödemediğine dair çıkan iddialara sert yanıt verdi. Ök, açıklamalarında bu durumun tamamen kasıtlı bir yıpratma kampanyası olduğunu ifade etti.

"İtibar Suikastı"

Son günlerde, taraflı ve kötü niyetli paylaşımlarla hedef alındığını belirten Ök, “Bir şirket zarar etti, vergi ödemedi diye eleştirilerde bulunmak, vekil olmam nedeniyle hazırladığımız kanun teklifine ilişkilendirmek vicdansızlıktır” dedi.

Şirketlerin Durumu

Ök, Doğa Plastik AŞ’de %13 ortaklık payı bulunduğunu ve şirketin tasfiye sürecinde olduğunu belirterek, “Vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getirdi. Tasfiye sürecinde kar etmemekte ve dolayısıyla ödenecek vergi çıkmamaktadır” şeklinde konuştu.

Ayrıca, eşi adına kayıtlı olan Gelişim Mühendislik Ltd. Şti.’nin de yerel bazda klima satışı yaptığını ve düzenli olarak vergi ödemekte olduğunu vurguladı.

Şeffaflık ve Denetim İmkanları

Ök, şirketlerin hesap ve kayıtlarının tamamen şeffaf olduğunu, vergi idaresi tarafından da her zaman denetlenebileceğini aktardı. Vergi idaresine güvenmeyenlerin bağımsız denetim firmalarıyla inceleme yapabileceğini ifade etti.

Nihai olarak, Ök, 18 yaşından beri devletine düzenli gelir vergisi ödeyen bir mükellef olduğunu belirterek, “Kaldı ki şahsımın ve ailemin kimseye hesap verme durumu yoktur” dedi.