Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

NORAD, Uluslararası Hava Sahasında Savaş Uçaklarını Tespit Etti

NORAD, Alaska açıklarında Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağının tespit edildiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 09:40

NORAD, Uluslararası Hava Sahasında Savaş Uçaklarını Tespit Etti

NORAD, Uluslararası Hava Sahasında Dört Savaş Uçağı Tespit Etti

Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağının tespit edildiğini açıkladı.

Detaylı Tespit İfadesi

NORAD'dan gelen açıklamada, Alaska'nın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde (ADIZ) Rusya'ya ait 2 adet Tu-95 uçağı ve Çin'e ait 2 adet H-6 bombardıman uçağının tespit edildiği ve takip altına alındığı belirtildi.

Durum ve Güvenlik Analizi

İlgili hava araçlarının ABD ve Kanada'ya ait savaş uçakları tarafından kontrol altına alındığı ifade edilerek, "Bahsi geçen savaş uçakları, ABD veya Kanada'nın hava sahasına girmedi, uluslararası hava sahasında kalmayı sürdürdü. Bölgedeki faaliyetler bir tehdit olarak nitelendirilmedi." denildi.

Geçmişteki Faaliyetler ve Takip

NORAD, Alaska'daki ADIZ'ın egemen hava sahasının sona erdiği yer olarak uluslararası bir bölge olarak tanımlandığını ve söz konusu bölgedeki uçakların tespit edilmesinin güvenlik açısından kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca, mayıs ayında da Rusya'ya ait 4 savaş uçağının tespit edildiği hatırlatılarak, bu uçakların da tehdit olarak değerlendirilmediği belirtildi.