Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ofer Hapishanesi'nde İntihar Girişimleri: 7 Filistinli Tutuklu Hayatına Son Vermeyi Denedi

Ofer Hapishanesi'nde yaşanan kötü koşullar nedeniyle 7 Filistinli tutuklu intihar girişiminde bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 15:27

Ofer Hapishanesi'nde İntihar Girişimleri: 7 Filistinli Tutuklu Hayatına Son Vermeyi Denedi

Ofer Hapishanesi'nde Filistinli Tutukluların Dramatik Durumu

Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer Hapishanesi'nde tutuklu Filistinlilerin yaşadığı kötü koşulları gün yüzüne çıkardı. Heyet, gardiyanların şiddeti ve ağır gözaltı şartları nedeniyle 7 intihar girişiminin gerçekleştiğini bildirdi.

Kötü Koşullar ve İsyan

Açıklamada, hapishanede maruz kalınan kötü muamele, yiyecek yetersizliği ve tıbbi ihmal nedeniyle tutukluların hayatlarını sonlandırma yoluna gittiği vurgulandı. Bir avukat, Ofer Hapishanesi yönetiminin 7 Ekim’den bu yana şiddet içeren eylemlerle tutukluları sindirmeye ve öldürmeye yönelik yeni yöntemler geliştirdiğini aktardı.Darp ve İhlaller

Adını vermek istemeyen bir avukat, hapishanede tutukluların sabahları erken saatlerde bir düzenin parçası olarak darp edildiklerini belirtirken, kanser hastası olan tutuklu Amr Ebu Halil’in tedavisinin aksatıldığını dile getirdi. Ebu Halil’in kemoterapi seansı iptal edilerek darp edilerek hapishaneye geri götürüldüğü kaydedildi.

Artan Gözaltılar

Diğer yandan, Filistin Esirler Cemiyeti ve Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti’nin ortak açıklamasına göre, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinli sayısı 9 bin 845'e ulaştı. İsrail ordusu, gözaltı operasyonlarına hız vererek, aralarında çocukların da bulunduğu birçok Filistinliyi keyfi olarak alıkoymuş durumda.İnsanlık Dışı Muameleler

New York Times, Sde Teima askeri gözaltı merkezinde binlerce Filistinlinin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını duyurdu. Gözaltına alınanların, açık alanda 18 saate kadar gözleri bağlı ve elleri kelepçeli şekilde tutulduğu, bu süreçte insanlık dışı işkencelere maruz kalındığı ifade edildi.