Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ömer Çelik'ten AK Parti Kongresinde Önemli Açıklamalar

Ömer Çelik, AK Parti İlçe Kongresi'nde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı, terör saldırılarına ve bölgedeki durumlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 27.10.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 15:46

Ömer Çelik'ten AK Parti Kongresinde Önemli Açıklamalar

AK Parti Kozan İlçe Kongresi'nde Önemli Mesajlar

Adana'da gerçekleştirilen AK Parti Kozan 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Ömer Çelik, içeride birliği sağlam tutmanın dış etkilere karşı güçlü bir duruş sergileyeceğini belirtti. Çelik, "İçeriyi, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi sağlam tutarsak dışarıdaki türbülanslara karşı daha güçlü şekilde cevap verme pozisyonumuzu korumuş oluruz" dedi.

Büyük ve Bağımsız Türkiye Vurgusu

Çelik, Cumhur İttifakı'nın hedefinin büyük ve bağımsız bir Türkiye inşa etmek olduğunu ifade etti. Bölgedeki devletlerle barış içinde bir gelecek hedeflediklerini belirten Çelik, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, "Birlik ve beraberlik her zamankinden daha kıymetli" diye konuştu.

İsrail'in Saldırıları ve Türkiye'nin Duruşu

İsrail'in bölgedeki saldırılarına da değinen Çelik, bu durumu "soykırım çetesi" olarak nitelendirerek, Türkiye'nin istikrarını koruma konusunda kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında kararlı şekilde yürümeliyiz" diye belirtti.

TUSAŞ'a Yönelik Saldırı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne yapılan terör saldırısının bölgesel gelişmelerle bağlantılı olduğunun altını çizen Çelik, terörün zamanlamasının manidar olduğunu vurguladı. "Hesap etmedikleri bir şey var; biz, iç cephemizi güçlendireceğimiz gibi terörle de mücadele ederiz" dedi.

Ekonomik Taleplere Duyarlılık

Çelik, vatandaşların ekonomik taleplerinin farkında olduklarını belirterek, "İnşallah esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin önceki günlerde daha da rahatlamasını sağlayacağız" dedi. Ekonomik programın uygulanması ile vatandaşlara daha fazla destek vereceklerini ifade etti.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Çelik, Türkiye'nin etrafındaki istikrarsızlıklara dikkat çekerek, "Bu türbülansların içinden geçerken safları sık tutmalıyız. Tek vatan, tek millet için el birliğiyle mücadele edeceğiz" diyerek, birlik mesajı verdi.

Kongreye katılanlar arasında AK Parti Adana Milletvekilleri Sunay Karamık ve Abdullah Doğru ile İl Başkanı Ozan Gülaçtı da yer aldı. Çelik, kongre sonrası, 25 Eylül'de vefat eden Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan'ın kabrini ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik (sağ 2), Adana'da AK Parti Kozan 8....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik (sağ 2), Adana'da AK Parti Kozan 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.