Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ömer Çelik'ten Yisrael Katz'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert bir dille yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:07
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:07

Ömer Çelik'ten Yisrael Katz'a Sert Tepki

Ömer Çelik'ten Sert Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına sert tepki gösterdi.

Katz'ın İfadeleri İnsanlık Değerlerine Aykırı

Çelik, Katz'ın ifadelerinin insanlık değerlerini ve barışı savunan bir lidere yönelik haddini aşma anlamı taşıdığını belirterek, "Katz, Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

Çelik'in Açıklaması

Çelik, devamında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımıza yönelik saldırılar, insanlık değerlerine düşman olanların hareketleridir. Katz, Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'u örnek almış gibi görünüyor. Ribbentrop, barışa karşı suçlardan yargılanmıştı. Katz'a, Ribbentrop'un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz."

İsrail'in Siyasi Tavrı Eleştirildi

Çelik, Katz'ın Nazilerin çağdaş temsilcisi olduğunu ve sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmalarının sebebinin Erdoğan'ın insanlık değerlerini koruma konusundaki kararlılığı olduğunu vurguladı. "Bu tür canilikleri örtbas edemeyecekler" diyen Çelik, suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vereceğini sözlerine ekledi.

Sonuç ve Gelecek Vizyonu

Son olarak, Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tarih boyunca birçok zalimin tehditlerini geri püskürterek bugünlere geldiğini ve bundan sonra da insanlık adına aldığı duruşla çağdaş Nazilerin karşısında durmaya devam edeceğini belirtti.