Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otizmli Bireylerin Çalışma Hayatına Katılımı için Protokol İmzalandı

Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik, otizmli bireylerin istihdamında önemli bir adım attı.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 21:33
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 21:33

Otizmli Bireylerin Çalışma Hayatına Katılımı için Protokol İmzalandı

Otizmli Bireylerin İş Hayatında Yeri Artıyor

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik, otizmli bireylerin çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı.

Proje Hakkında Detaylar

İmzalanan protokol, otizmli bireylerin Arvato Lojistik bünyesinde istihdam edilmesini ve iş hayatındaki başarılarının artırılmasını hedefliyor. Projeyle birlikte, otizmli bireylerin iş gücüne katılımlarını destekleyecek olan "Destekli İstihdam Modeli" uygulanacak.

Çalışma Ortamının Düzenlenmesi

Proje kapsamındaki ilk adım olarak, Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkezi, Arvato Lojistik’te kapsamlı bir iş analizi gerçekleştirecek. Bu süreçte, otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlemeler yapılacak ve işe uyum süreçleri kolaylaştırılacak. Ayrıca, iş koçuna iki ay süreyle kapsamlı eğitim verilerek destek sağlanacak.

Farkındalık Çalışmaları

Arvato Lojistik, çalışanlarına yönelik otizm hakkında farkındalık eğitimleri düzenleyecek. Bu sayede, otizmli bireylerin kendilerini rahat hissedebilecekleri bir çalışma ortamı yaratılacak.

Önemli Açıklamalar

Projeye ilişkin görüşlerini paylaşan Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin, bu işbirliğinin, otizmli bireylerin eğitimlerini tamamladıktan sonra iş ve sosyal hayata kazandırılmaları için önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, daha fazla bireyin iş hayatında yer bulabilmesi için benzer projelerin artması gerektiğini vurguladı.

Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal ise, ilk etapta 4 otizmli bireyi istihdam etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Özkal, şirketlerinin çeşitlilik ve kapsayıcılık politikaları çerçevesinde otizmli bireylere fırsat sunulmasının önemine dikkat çekti.

2010 yılından beri otizmli bireylerin istihdamı için çalışmalarını sürdüren Tohum Otizm Vakfı, faaliyetlerini Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkezi altında toplayarak, bu süreçleri daha etkili bir şekilde yönetmeyi amaçlamaktadır.

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına...

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı. Vakıftan yapılan açıklamada, Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal'ın (sağda) değerlendirmelerine yer verildi.