Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

OTO, 8 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

OTO, yeni yatırımla kargo ve lojistik sektöründe devrim yaratmayı amaçlıyor. Sektördeki yenilikçi çözümlerle büyümeye devam edecek.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:30

OTO, 8 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

OTO, 8 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Türkiye ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde büyük bir etki yaratmayı hedefleyen şirket, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) ile çevrimiçi perakende firmalarına yönelik yeni özellikler sunmaya odaklanıyor.

Finansmanın Detayları

Public Investment Fund'ın (PIF) sahip olduğu Sanabil Investments liderliğinde, Sadu Capital, Iliad Partners, Propeller ve Soma Capital gibi önemli yatırımcıların katılımıyla gerçekleşen bu finansman turu, OTO'nun Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) varlığını genişletmesini sağlayacak.

Mohammad AlRazaz'ın Açıklamaları

OTO Kurucu Ortağı ve CEO'su Mohammad AlRazaz, "Bu finansman, ekibimizin kargo ve lojistik sektörünü dönüştürme kararlılığının bir göstergesi. Firmalara yenilikçi çözümler sunarak lojistiklerini daha verimli hale getirmeye odaklandık." şeklinde konuştu.

Furkan Uzar'ın Vizyonu

OTO'nun Kurucu Ortağı ve Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi Furkan Uzar, yeni bulunan finansmanla satış kanalları ve kargo tedarikçileri arasındaki teknoloji boşluklarını kapatacaklarını ve böylece müşterilere daha kolay kargo çözümleri sunacaklarını belirtti.

Entegrasyon ve Büyüme

OTO, 250'den fazla yerli ve uluslararası kargo şirketiyle entegrasyon sağlar. Platformları sayesinde, kargo süreci senkronize edilmiş ve otomatikleştirilmiştir. Şirket ayrıca, kargo sözleşmelerini OTO hesaplarına bağlayarak veya OTO'nun mevcut rekabetçi fiyatlarını kullanarak doğrudan kargo etiketi satın almayı etkin bir şekilde sağlamaktadır.

Şu anda platformda 10 binden fazla ulusal ve uluslararası marka desteklenmektedir. Daha önce MEVP, Derayah Ventures ve 500 Global gibi yatırımcılarından toplamda 3,3 milyon dolar yatırım almıştır.

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu....

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Açıklamada, OTO Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mohammad AlRazaz ve OTO'nun Kurucu Ortağı ve Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi (CTO) Furkan Uzar'ın görüşlerine yer verildi.