Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Öz Sağlık-İş'ten Şiddet Olaylarına Sert Tepki

Öz Sağlık-İş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasına ilişkin kamu kurumlarını göreve çağırdı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 12:45
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 12:45

Öz Sağlık-İş'ten Şiddet Olaylarına Sert Tepki

Öz Sağlık-İş'ten Sağlık Çalışanlarına Destek

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık sektöründe artan şiddet olaylarına karşı sert önlemler talep etti. Sert, açıkladığı yazılı basın bildirisiyle, Muğla'nın Bodrum ilçesinde aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar'ın hasta yakınlarının saldırısı sonucu yaşadığı kalp durması olayını kritik bir durum olarak değerlendirerek, sağlık çalışanlarının yaşam güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.

Şiddete Karşı Caydırıcı Tedbirler İstendi

Sağlıkta şiddet olaylarının geldiği noktanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Sert, "Şiddet olaylarına karşı daha sert ve caydırıcı önlemlere ihtiyaç var" dedi. Tezvar'a acil şifalar dileyen Sert, sağlık çalışanlarının işlerini yaparken kendi canlarını korumaya çalışmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Devlet Kurumlarına Çağrı

Sert, alınan önlemlerin yetersiz kaldığını ve bunun cesareti artırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Bu kadar cesaret ancak cezasızlık anlayışıyla olabilir. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını acilen göreve çağırıyoruz. Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının karşılığı canları olmamalı. Kamu sağlık hizmetlerinden kısıtlama başta olmak üzere, sağlıkta şiddet olaylarının faillerinin ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."