Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özbekistan ve Afganistan Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Özbekistan ve Afganistan, işbirliğini artırmayı hedefliyor. İki ülke ilişkileri ve yeni projeler ele alındı.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 22:21
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 22:21

Özbekistan ve Afganistan Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Özbekistan ile Afganistan İlişkilerini Geliştiriyor

Özbekistan ve Afganistan, işbirliğini daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını duyurdu. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklamada, Bakan Bahtiyar Saidov, Afganistan Geçici Hükümeti'nin yeni büyükelçisi Abdül Gafar Tiravi'yi kabul etti.

İlişkilerin Geleceği Üzerine Değerlendirmeler

Açıklamada, iki tarafın ilişkilerin durumunu ve gelecekteki perspektiflerini değerlendirdikleri belirtildi. Özbekistan ile Afganistan arasındaki işbirliğini artırılması gerektiği vurgulandı. Bakanlık, "İki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı olarak geliştirilmesi, kullanılmayan potansiyelin değerlendirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi elzemdir," ifadesini kullandı.

Tiravi'nin Teşekkür Mesajı

Görüşmede, Tiravi, Özbekistan'ın ülkesine sunduğu sürekli yardımlar için teşekkür etti. Bu işbirliği, iki ülke arasında güçlü bir bağ oluşturmaya yönelik önemli bir adım olarak görüldü.

Ortak Tarih ve Refah Çıkarları

Bakan Saidov, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin daha geniş alanlarda gelişmesi için önemli bir itici güç oluşturuyor," dedi. Ayrıca toplantıda ikili, bölgesel ve küresel konuların da ele alındığı ifade edildi.

Ağustos ayında, Tiravi'nin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atandığı bilgisi duyurulmuştu.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a...

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi'yi (solda) kabul etti.