Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özdağ: Soru Önergelerine Yanıt Alamıyoruz

Selçuk Özdağ, bakanlara yönelttikleri soru önergelerinin cevapsız kaldığını ve iktidarın yoksullaştırma politikalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:10
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:10

Özdağ: Soru Önergelerine Yanıt Alamıyoruz

Özdağ, Meclis Toplantısında Açıklamalarda Bulundu

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, yasama faaliyetleri kapsamında bakanlara yönettikleri soru önergelerine yanıt alamadıklarını belirtti. Özdağ, Meclis'teki basın toplantısında, 14 ay önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin, 4 ay önce yapılan yerel seçimlerin üzerinden uzun bir süre geçtiğini hatırlattı.

Yoksulluk Eleştirisi

Özdağ, iktidarın ülkede 'kontrollü bir yoksullaştırma siyaseti' izlediğini iddia ederek, "Halkımızı bu kısır döngüden kurtarmak için var gücümüzle çalışıyoruz," dedi.

Yeni Vergi Arayışları

Türkiye'nin her geçen gün yoksullaştığını ifade eden Özdağ, memur ve emekli maaşlarını ödeyebilmek için yeni kaynak arayışlarının başladığını ve çözümün yeni vergi ve harçlarda bulunduğunu savundu.

Vergi Düzenlemelerine Dikkat Çekti

Genel Kurula sevk edilen vergi paketine dair eleştirilerde bulunan Özdağ, "Milletimize, hangi türden sürprizler olduğunu anlatacağız. Bu zamlar ve gelen vergi artışları sadece bir fragmandır. Merkez Bankası'nın döviz rezervi ve altın stoku olduğu iddia ediliyor. Ancak vatandaşa bedava verilecek doğal gazın nerede olduğu şu anda muamma," dedi.

İktidarın Tutumuna Eleştiri

Özdağ, iktidarın talep ve önerilere karşılık vermediğini öne sürerek, "Konuşma özgürlüğümüz İçtüzük gerekçeleriyle kısıtlanmaya çalışılıyor. Soru önergelerinin cevapları ise genellikle gülünç bir düzeyde kalıyor. Önerilerimiz komisyon aşamasında reddediliyor ve görüşme veya araştırma önerilerimizin kabul edilmesi için büyük zorluklarla karşılaşıyoruz," şeklinde değerlendirmelerde bulundu.