Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özge Ceren Deniz'in Ailesi, Şüphelilerin Yargılanmasını Talep Ediyor

İzmir'de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden genç için ailesi, sorumluların kasten adam öldürmekle yargılanmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:58

Özge Ceren Deniz'in Ailesi, Şüphelilerin Yargılanmasını Talep Ediyor

İzmir'de Elektrik Akımı Faciası

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmiştir. Bu olayla ilgili olarak Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Aileden Ciddi Açıklamalar

Avukat Ayşe Sarıçiçek, bilirkişi raporuna dayanarak olayda kasıt bulunduğunu ve cinayetlerin kasten işlendiğini söyledi. Sarıçiçek, "Orada bu arızalar kökten çözülmezse insanların öleceği bilinen bir gerçektir," diyerek durumu kritik bir şekilde vurguladı.

Yürütülen Soruşturma

Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 35 şüpheliden 14'ü tutuklandı. 2015 yılından beri süregelen arızalar nedeniyle şirketlerin yetersiz önlemler aldığı öne sürüldü. Sarıçiçek, "Bu süreçte ihmali olan herkesin tespit edilip yargılanmasını sağlamak için çalışacağız," şeklinde konuştu.

Kaçırılan Fırsatlar

Özge Ceren Deniz'in ölümüyle ilgili olarak bilirkişi raporunda, Gdz Elektrik firmasının kablo yerleştirmelerinde yeterli derinliği gözetmediği, İZSU'nun ise kabloları yüzeye yaklaştırdığı belirtilmiştir. Sarıçiçek, "Trafo merkezlerinde RCD ve RCM cihazlarının eksikliği, arızanın önceden tespit edilmesini engellemiştir," diyerek dikkat çekti.

Soruşturmanın Süreci

Gözaltına alınan 35 şüphelinin sorgulaması sürerken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar da olmuştur. Aile, şüphelilerin kasten adam öldürmek suçlamasıyla yargılanmasını istiyor ve bu durum ile ilgili her türlü hukuki yola başvuracaklarını bildiriyor.

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını...

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.