Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özgür Özel'den Sahipsiz Hayvanlar İçin Anayasa Mahkemesi Süreci

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sahipsiz hayvanlar için çıkarılan kanunu Anayasa Mahkemesine götüreceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 04:50
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 04:50

Özgür Özel'den Sahipsiz Hayvanlar İçin Anayasa Mahkemesi Süreci

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sahipsiz Hayvanlar İle İlgili Kanunu Eleştirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nun değiştirilmesine dair kanunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını ifade etti. Kuliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, "Bu bizim zaten görevimiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız," dedi.

Kanunun Anayasa'ya Aykırılığı Üzerine

Özel, konuyla ilgili olarak, yasasının Anayasa'ya açıkça aykırı olduğunu vurguladı. Yaşam hakkını savunmayan bu düzenlemenin, toplum sağlığı açısından büyük riskler barındırdığını belirten Özel, "Sağlıklı bir çevre hakkı insanlar için gereklidir. Aşılı sokak köpeklerinin kuduz gibi hastalıklara karşı bir engel oluşturması önemlidir," diye konuştu.

Yürütmeyi Durdurma Kararının Uygulanmaması

Özel, "Dört buçuk yıldır, Anayasa Mahkemesi önemli bir kazanım olan yürütmeyi durdurma kararını uygulamıyor. Bunun değişmesini ümit ediyorum," dedi. Kanuna itiraz eden muhalefet milletvekillerine ve CHP grubuna teşekkür eden Özel, bu yasada CHP grubunun büyük çabalarıyla katliam yasasının önlendiğini vurguladı.

Belediyelere Çağrı

Özel, CHP'li belediyelerin yasadaki örtülü talimatlara karşı duracaklarını belirterek, "Barınak yapma, aşılamaya, kısırlaştırma ve sahiplendirme gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz; ancak mevcut zorluklar göz önüne alındığında her olumsuzluktan, bugünkü yasama anlayışı sorumludur," ifadelerini kullandı.

CHP'nin Kapalı Toplantısı

Özel, CHP grubunun kapalı toplanacağını ve burada milletvekillerine teşekkür edeceğini açıkladı. Toplantıda, yaz dönemi çalışmalarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapılmasının planlandığını belirtti.