Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özgür Özel TBMM Grup Toplantısı'nda Ulusal Meseleler Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM toplantısında ulusal meseleler üzerinde durarak birlik vurgusu yaptı ve eğitim maratonunu anlattı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 16:57

Özgür Özel TBMM Grup Toplantısı'nda Ulusal Meseleler Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Öğle Alınan Kararlar ve Birlik Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen TBMM Grup Toplantısı'nda önemli konulara değindi. 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 102 milli sporcuyu tebrik eden Özel, başarı dileklerini iletti.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesine Vurgu

Özgür Özel, konuşmasında ulusal kurtuluş mücadelesinin simgesi olan Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümüne ve Hatay'ın ana vatana katılışının 85. yıl dönümüne de dikkati çekti. Bu tarihlerin önemini vurgulayan Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını saygıyla andığını belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla geçen hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunduklarını ifade eden Özel, adada barışın sağlanması adına geçmişten ders alınması gerektiğini savundu. "1974'ten alacak çok dersimiz, yürüyecek çok yolumuz var" diyen Özel, milli meselelerin iktidar ve muhalefetin birlikte ele alması gerektiğinin altını çizdi.

Özgürlük Kürsüsü Projesi

Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmeleri değerlendirerek, Milli Egemenlik Parkı'nda bir "özgürlük kürsüsü" oluşturulması için Çankaya Belediye Başkanı ile çalıştıklarını açıkladı. Bu projenin, Meclis'e sesini duyurmak isteyenler için bir fırsat olacağını ifade etti.

İşçi Sorunları ve Çözüm Arayışı

Kamu hastanelerindeki işçilerle bir araya geldiğini de belirten Özgür Özel, işçilerin kadro sorununa çözüm bulma yönünde çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Temmuz ayının, hem tartışmalar hem de uzlaşılar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.