Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pakistan'da Cemaat-i İslami Partisi'nden Parlamento Önünde Eylem Çağrısı

Cemaat-i İslami Partisi, İslamabad'da Parlamento önünde barışçıl bir oturma eylemi düzenleyecek.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 00:40
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 00:40

Pakistan'da Cemaat-i İslami Partisi'nden Parlamento Önünde Eylem Çağrısı

Pakistan'da Barışçıl Eylem Planı

Pakistan'da Cemaat-i İslami Partisi (JI), ülkenin başkenti İslamabad'da parlamento önünde bir oturma eylemi gerçekleştirmek üzere harekete geçti. JI Uluslararası İlişkiler Direktörü Asıf Lokman Gazi, eylemin detaylarını duyurdu.

Hedefler ve Nedenler

Lokman Gazi, yazılı açıklamasında, bu barışçıl oturma eyleminin yolsuzluk, artan elektrik fiyatları ve hükümetin insanlara yardım konusundaki yetersizliklerine karşı bir tepki olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Eylem için ülke genelinden JI aktivistlerinin başkente doğru yola çıktığı ifade edildi.

Gözaltılar ve Önlemler

Açıklamada, polis güçlerinin yolsuzlukla mücadele adı altında yapılan eyleme katılmak üzere yola çıkan yüzlerce JI üyesini gözaltına aldığı ve çeşitli bölgelerde eylemi engellemeye çalıştığı kaydedildi. Bunun yanı sıra, JI üyelerinin, ne olursa olsun yarın İslamabad'daki "D-Chowk" alanına ulaşacakları vurgulandı.

Hükümete Çağrı

Söz konusu açıklamada, hükümetin eyleme katılacak kişilere karşı sert tutum takınmaktan kaçınması gerektiği de ifade edildi. Cemaat-i İslami Partisi, bu eylemle toplumun sesini duyurmayı amaçlıyor ve bu süreçte barışçıl bir yaklaşımı tercih ediyor.