Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pakistan, İsrail'in Han Yunus'a Yönelik Saldırılarını Kınadı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Han Yunus'taki saldırıları kınayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 17:37

Pakistan, İsrail'in Han Yunus'a Yönelik Saldırılarını Kınadı

Pakistan'dan Çarpıcı Açıklama

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güney kenti Han Yunus'a yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. Şerif, binlerce insanın evini terketmek zorunda kaldığını belirterek, "Yaşanan bu şiddet karşısında derin bir kaygı içindeyiz," dedi.

İnsani Kriz ve Acil Yardım Çağrısı

Yaptığı açıklamada, Han Yunus bölgesine gıda ve temel ihtiyaçların ulaştırılmadığını ifade eden Şerif, "Filistin'de bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Uluslararası topluluğun, özellikle Birleşmiş Milletlerin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi şart," ifadelerini kullandı.

İsrail'in Saldırılarına Tepki

Şahbaz Şerif, ayrıca İsrail'in Gazze'deki saldırılarının soykırım suçunu andırdığını belirterek, Pakistan hükümetinin Filistin'e insani yardım göndermeye ve Filistinli tıp öğrencilerinin ülke içinde kabul edilmesi için özel düzenlemeler yapmaya devam ettiğini hatırlattı.

Yerinden Edilme ve Sağlık Sorunları

Öte yandan, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus içinde, İsrail ordusunun "güvenli" olarak tanımladığı alanlarda gerçekleşen saldırılar sonucunda çok sayıda sağlık merkezinin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını duyurdu. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamalara göre, bölgedeki Gazze Avrupa Hastanesi, temmuz başında tahliye emirleri nedeniyle kapalı kaldı.

Ölü Sayıları ve Yaralılar

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, çocuklar da dahil olmak üzere en az 39 bin 258 Filistinli hayatını kaybetti. Yaklaşık 90 bin 589 kişi ise yaralandı.