Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Papua Yeni Gine'de Çete Saldırıları: 26 Kişi Hayatını Kaybetti

Papua Yeni Gine'de çete saldırıları sonucu en az 26 kişi yaşamını yitirdi, acımasız olaylar endişe yarattı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:19

Papua Yeni Gine'de Çete Saldırıları: 26 Kişi Hayatını Kaybetti

Papua Yeni Gine'deki Çete Saldırıları

Güney Pasifik ülkesinde meydana gelen çete saldırılarında, aralarında 16 çocuğun da bulunduğu en az 26 kişi hayatını kaybetti. Olaylar, Doğu Sepik eyaletine bağlı Angoram bölgesinde gerçekleşti.

Saldırıların Detayları

Angoram Polisinden alınan bilgiye göre, 30 kişiden oluşan bir çete, bölgede 3 köye saldırılar düzenledi. Angoram Polis Müfettişi Peter Mandi, yaptığı basın açıklamasında, saldırılar sırasında köylerdeki evlerin ateşe verildiğini, hayatını kaybedenler arasında 16 çocuk bulunduğunu belirtti.

Çetenin İsimlendirilmesi ve Eylemleri

Çete üyeleri, kendilerine "Umrumda Değil" adını vermiş. Mandi, bazı kadın ve kızların öldürülmeden önce cinsel istismara uğradığını vurguladı ve çetenin silahlı olduğunu ifade etti.

Kaçan Köylüler ve Durum Tespiti

Mandi, kaçan köylülerden haber alamadıklarını, saldırıların geçtiğimiz hafta gerçekleştiğini fakat köylerin ulaşım açısından zorlu bir bölgede bulunduğunu belirtti. Ayrıca, bir köyde 5 yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu yaşlıların öldüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler'in Tepkisi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, bu şiddet olaylarının insanları derinden etkilediğini ve mülk anlaşmazlıklarından kaynaklanabileceğini ifade etti. Türk, ölü sayısının 50'yi aşabileceğine dikkat çekerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.