Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paralimpik Şampiyonu Öznur Cüre Girdi'nin Hayatındaki Dönüm Noktası: Okçular Vakfı

Öznur Cüre Girdi, Okçular Vakfı'nın hayatında yarattığı değişimi ve başarısını paylaştı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 12:02
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 12:02

Paralimpik Şampiyonu Öznur Cüre Girdi'nin Hayatındaki Dönüm Noktası: Okçular Vakfı

Öznur Cüre Girdi: Hayatımın Dönüm Noktası

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanarak önemli bir başarı elde eden milli okçumuz Öznur Cüre Girdi, kariyerinin en büyük dönüm noktasının Okçular Vakfı olduğunu belirtti.

Bir Başarı Hikayesi

26 yaşındaki sporcu, dünya ve Avrupa şampiyonluklarının ardından gelen bu zaferle birlikte Türkiye'ye okçuluk branşında ikinci altın madalyayı kazandırdı. AA muhabirine verdiği röportajda, "Kazanmamda en önemli etken kulübümdür. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun desteği de büyük önem taşıyor," dedi.

Kaza ve Sonrası

Öznur'un çocukluğu tekvando ile geçmiş, ancak 2014 yılında yaşadığı trafik kazası sonrası omurilik felci ile yaşamını tekerlekli sandalyede devam ettirmiştir. 2019 yılında Okçular Vakfı ile tanışması ise onun hayatında bir dönüm noktası olmuştur. "O günleri hayatımın dönüm noktası olarak tanımlıyorum," diyerek, sürecin nasıl zorluklarla dolu olduğunu aktardı.

Aile ve Destek

Öznur, kazada annesi Aynur Cüre'nin de yanında olduğunu ve onun da felç geçirdiğini anlattı. Kazandığı madalyayı, her zaman yanındaymış gibi destekleyen annesine hediye etti. "Bu madalyayı, beni hiç yalnız bırakmayan canım anneme ve onun azmine hediye ediyorum," dedi.

Hayallerin Gerçekleşmesi

Öznur Cüre Girdi, "Okçuluk özveri ister. Bir ekip çalışmasıdır. Vazgeçmeyin, çok fazla zorlukla karşılaşacaksınız ama pes etmemelisiniz," diyerek örnek almak isteyenlere seslendi. Sıralama atışlarında dünya rekoru kırdığını ve sonunda Paralimpik Oyunları şampiyonu olduğunu dile getirdi. "Bu benim en büyük hayalimdi. Bütün ekibimizle birlikte çok çalıştık ve başardık," şeklinde konuştu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak tarihi bir başarı elde eden para milli...

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak tarihi bir başarı elde eden para milli okçu Öznur Cüre Girdi, başarısının en büyük mimarının kulübü Okçular Vakfı olduğunu belirtti. Girdi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.