Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Sokağa Çıktı

Paris'te öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla büyük bir destek gösterisi düzenledi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:29

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Sokağa Çıktı

Paris'te Gazze'ye Destek Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek destek gösterisi düzenledi.

Pantheon Meydanı'nda Bir Araya Geldiler

Hava koşullarının olumsuz olmasına rağmen, öğrenciler Pantheon Meydanı'nda bir araya gelerek birlik mesajı verdiler. Göstericiler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin, iki İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sonlandırmasını talep ettiler.

Pankartlarda Yer Alan Mesajlar

Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan öğrenciler, "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar ile dikkat çekti. Ayrıca, "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" şeklinde sloganlar attılar.

Politik Desteğin Vurgusu

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Thomas Portes de gösteriye katılım sağladı ve destek verdi.

Öğrencilerin Açıklamaları

Gösteride söz alan Yasmine isimli öğrenci, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri yerinden ederek büyüdüğünü ifade etti. Yasmine, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin bu üniversite ile işbirliği yaparak Filistin topraklarının gasbedilmesini normalleştirdiğini belirtti.

Başka bir öğrenci olan Manel, üniversitenin işbirliği yaptığı İsrail üniversitelerini, "Gazze'deki soykırıma ortak olmakla" itham etti ve İsrail'e Filistin topraklarını iade etme çağrısında bulundu.

Matheo isimli bir başka öğrenci ise, İsrail'deki üniversitelerin, "İsrail'in soykırım politikası için basamak görevi gördüğünü" iddia etti. Matheo, bu üniversitelerin İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiklerini, ekonomik işbirlikleri yaptıklarını ve savaş bölgelerinde kullanılan askeri ekipmanların geliştirilmesinde rol oynadıklarını dile getirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan...

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.