Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'te Olimpiyat Oyunları Nedeniyle Güvenlik Tedbirleri Turistlerin Gezi Rotasını Kısıtlıyor

Paris'te Olimpiyat Oyunları kapsamında alınan güvenlik önlemleri, turistlerin kentte gezmesine engel oluyor. Tarihi mekanlara ulaşımda zorluklar yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:59
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:59

Paris'te Olimpiyat Oyunları Nedeniyle Güvenlik Tedbirleri Turistlerin Gezi Rotasını Kısıtlıyor

Paris’te Olimpiyat Oyunları ve Güvenlik Önlemleri

Fransa'nın başkenti Paris, 2024 Olimpiyat Oyunları için yüksek güvenlik tedbirleri alıyor. Bu durum, kentin tarihi mekanlarını ziyaret eden turistlerin gezi rotasını önemli ölçüde kısıtlıyor.

Güvenlik Bariyerleri ve Kısıtlamalar

Olimpiyat Oyunları süresince alınan güvenlik önlemleri kapsamında, şehrin çeşitli bölgelerinde karekod uygulaması ve bariyerler bulunuyor. 18 Temmuz'dan itibaren ziyaretçiler, yalnızca İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği platformlar üzerinden kayıtlı oldukları karekod ile Oyunların açılış töreni alanına girebiliyorlar.

Olimpiyat döneminde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi gibi ikonik yapıları ziyaret etmekte zorluk çeken turistler, sıkı güvenlik kontrolleri ve kapalı alanlarla karşılaşıyor.

Turistlerin Yorumları

Vietnamlı Turist Ngoc: "Sokaklarda çok fazla polis var ve birçok alan turistlere kapalı. Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bunu aşmak için farklı yollar deneyeceğiz." Amerikalı Turist Natalie: "Olimpiyat Oyunları sırasında seyahat ettiğimi bilmiyordum. Ziyaretim sırasında birçok yere ulaşamamamız can sıkıcı. En azından nehrin kenarına ulaşmak güzel olabilirdi." Paris’te 24 Yıldır İkamet Eden Andres: "Son zamanlarda Eyfel Kulesi’ni görebileceğim bir yer bulmakta zorlanıyorum. Keşke bu kadar sıkı kısıtlamalar olmasaydı. Paris’in kültürel zenginliklerini yaşamak istiyorum, ama şu an bu imkansız."

Sonuç

Paris, Olimpiyat Oyunları dolayısıyla yoğun güvenlik önlemleri alırken, turistler tarihi yapıları ve doğal güzellikleri yeterince deneyimleyememekten şikayetçi. Şehir sakinleri de bu durumdan etkilenecek gibi gözüküyor.