Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pelosi'den Harris'e Tam Destek

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başka Yardımcısı Kamala Harris'e başkanlık seçimlerinde tam destek verdi.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 21:15

Pelosi'den Harris'e Tam Destek

Pelosi, Harris için Destek Açıklaması Yaptı

Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekildiğini duyurmasının ardından, yerine geçmesini istediği Kamala Harris’e destek vereceğini açıkladı.

Biden’a Övgüler

Pelosi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Biden’ın liderliğine ve tarih yazma konusundaki etkisine vurgu yaptı. "Ülkemizin en önemli başkanlarından biri olan Başkan Biden, yalnızca tarihin doğru tarafında değil, geleceğin de doğru tarafında yer aldı," dedi.

Kamala Harris’e Duyduğu Güven

Pelosi, Harris’in başkanlık adaylığı için yaptığı açıklamada, "Bugün, ülkemizin geleceğine dair büyük bir gurur ve sınırsız bir iyimserlikle, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ABD başkanlığına aday olmasını destekliyorum. Bu destek, resmi, kişisel ve politik bir destek." ifadelerini kullandı. Harris’i, çalışan ailelerin savunucusu ve kadınların hakları için mücadele eden biri olarak nitelendiren Pelosi, kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlerde Harris’in Demokratları zaferle taşımacağına inandığını vurguladı.

Birlik Vurgusu

Pelosi, Demokrat Parti’deki çeşitlilik ve birliğin güç kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Şimdi birlik olmalı ve Donald Trump'ı büyük bir şekilde yenmek ve Kamala Harris'i ABD'nin bir sonraki başkanı olarak coşkuyla seçmek için zafere doğru ilerlemeliyiz.” diyerek birlik mesajı verdi.

Biden'ın Adaylıktan Çekilişi

Başkan Biden, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için adaylıktan çekildiğini belirtmiş ve yardımcısı Kamala Harris’i destekleyeceğini ifade etmişti. Biden’a, 27 Haziran’daki canlı yayın tartışmasındaki performansından sonra, sağlığının bir dönem daha başkanlığa elverişli olmaması gerekçesiyle yarıştan çekilmesi için parti içinden baskı yapılmaktaydı.